سه شنبه ۰۱ فروردین ۱۴۰۲
اخبار اصفهان
سرتیتر اخبار
چاپ خبر
14:33 - 1401/11/08

حجت الاسلام جعفر عمادی در تحلیل فضای دانشگاه ها:

سیاست‌های متضاد و متناقض فرهنگی از دلایل ناامیدی جوانان است

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: عدم یکپارچگی در برنامه‌های فرهنگی کشور و سیاست‌های متضاد و متناقض فرهنگی از دلایل دیگر این ناامیدی است. این سیاست‌ها توجه لازم را به مشکلات جوانان ندارد.

به گزارش خبرنگار ندای اصفهان، نشست مجازی «اتفاقات اخیر دانشگاه‌های کشور، تهدیدها و فرصت‌ها»، از سلسله نشست‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در کانال حجت الاسلام حسین میرزایی (نماینده مجلس شورای اسلامی) در تاریخ 10 آبان ماه 1401 برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام جعفر عمادی با تأکید بر لزوم شناخت از اوضاع زمان برای انجام تصمیم‌گیری‌ها اظهار کرد: اگر شناخت دقیقی از اوضاع زمان خود نداشته باشیم در تصمیم‌گیری‌ها دچار ضعف می‌شویم، اظهار کرد: تشخیص انجام تصمیم درست در زمان مناسب نیز از نوعی عمل صالح است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اشاره می‌کنند که از ویژگی‌های عمل صالح این است که در زمان درست انجام شود. اگر کار را درست تشخیص دهیم اما زمان را نه، و آن کار را به هنگام انجام ندهیم دچار آسیب می‌شویم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: ایشان به قیام یاران اباعبدالله الحسین (ع) و توابین اشاره می‌کنند. توابین نیز به شهادت رسیدند اما زمانی که باید امام حسین (ع) را یاری می‌کردند، نکردند. بنابراین شناخت درست از زمانه ما را در انجام عمل صالح کمک می‌کند.


وی ادامه داد: اتفاقات دانشگاه‌های کشور در دوران اغتشاشات، در دو قالب فرصت‌ها و تهدیدها قابل بررسی است. اگر از تهدیدها نترسیم و آن‌ها را به خوبی مدیریت ‌کنیم تبدیل به فرصت می‌شوند. همان‌طور که حاج قاسم سلیمانی می‌گفت میزان فرصتی که در دل تهدیدها هست در خود فرصت‌ها نیست.
عمادی خاطرنشان کرد: تهدیدهایی که در وقایع دانشگاه‌ها به چشم آمد، بحران امید و آینده است. دانشجوی ما امروز امید را گم کرده و این یک تهدید به شمار می‌رود. اگر جوان نشاط کافی نداشته باشد نمی‌تواند به صورت مفید فعالیت کند زیرا نقطه شروع حرکت، امید است.
وی افزود: از مهمترین دلایل این ناامیدی، عملکرد بد مسئولان و دولت‌ها است و این را نمی‌توان منکر شد. اگر این موضوع را منکر شویم ضرر بزرگی متحمل خواهیم شد. علاوه بر دولت‌ها، قوه قضاییه و مقننه نیز دچار مشکلات عدیده‌ای هستند و مردم و جوانان ما عملکردهای بدی از مسئولان کشور، چه اصلاح طلب و اصول‌گرا و حتی انقلابی و غیرانقلابی دیده‌اند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: عامل دوم وجود حفره‌های قانونی در قوانین کشور است، مشکلات ناشی از ضعف قانون سبب شده که جوانان ناامید شوند. وقتی برای شروع یک فعالیت سازنده‌، ایجاد یک شرکت، آغاز یک فعالیت اقتصادی، راه اندازی کسب و کار و… مشکلات قانونی فراوانی بر سر راه جوان است، ناامید می‌شود.
وی بیان کرد: با تصویب قوانین جدیدی در مجلس و تلاش دولت، قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است اما برای تحقق وعده‌های داده شده زمان زیادی لازم است و این حفره‌ها، امید جوانان را مانند یک گرداب به درون خود می‌کشد.
عمادی تصریح کرد: عدم یکپارچگی در برنامه‌های فرهنگی کشور و سیاست‌های متضاد و متناقض فرهنگی از دلایل دیگر این ناامیدی است. این سیاست‌ها توجه لازم به مشکلات جوانان ندارد.
وی افزود: تبلیغات سوء و ضد فرهنگی در فضای مجازی و سیاه نمایی‌هایی که در رسانه‌های مختلف صورت می‌گیرد از از دیگر عوامل ایجاد ناامیدی است.

انفجار اطلاعات آفت فضای مجازی
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: توجه بیش از اندازه به فضای مجازی از مسائلی است که جوانان ما امروز با آن دست به گریبان هستند. فضای مجازی ساخته و پرداخته تمدن غرب است. در تفکر غرب، خوش‌گذرانی مادی در زمان حال، سبک زندگی محسوب می‌شود و ناشی از عدم تفکر و بر خلاف تفکر اسلامی است.
وی با اشاره به تاثیر فضای مجازی بر ذهن جوان، افزود: اطلاعات و داده‌های زیادی در آنِ واحد از سوی فضای مجازی به جوان داده می‌شود و به این صورت نمی‌تواند از این اطلاعات تحلیل لازم داشته باشد. این اطلاعات نیز به گونه‌ای ارائه می‌شود که تحلیل موردنظر خود را به مخاطب القا کند.
عمادی خاطرنشان کرد: در مقابل آن، فرهنگ اسلامی بر تفکر، تدبر و دیدن حقائق عالم و ماجراها تاکید زیادی دارد. در آیات قرآن بارها به این موضوع اشاره شده است.
وی با اشاره به نقش کرونا بر گسترش استفاده از فضای مجازی بیان کرد: در شرایط شیوع کرونا نیز به سمتی رفتیم که همه دانش آموزان درگیر فضای مجازی شدند در حالی که قبل از آن بچه‌ها از گوشی تلفن همراه استفاده نمی‌کردند و تاکید داشتیم در فضای مجازی نباشند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: نتیجه توجه بیش از حد به فضای مجازی این است که قشر جوان ما اهل تفکر نیست و می‌خواهد تحلیل‌ها را دیگران به صورت ساندویچی به او بدهند. او به دنبال این است که زود به هدف و نتیجه برسد.

ناامیدی یا امید نسبت به آینده؟
وی با بیان اینکه بیکاری و تورم از مهمترین عوامل ناامیدی در جامعه است، گفت: فضای حرکت به سوی دانش بنیان‌ها در کشور فراهم است، مهم این است که این فضا را در مقابل دانشجو قرار دهیم تا به آن سمت حرکت کند.
عمادی تصریح کرد: یکی از فرصت‌های ایجاد شده در این دوران، فراهم شدن صحبت میان مسئول و اساتید با دانشجو بود. ایجاد این فضای گفت‌وگو باعث شد دانشجویان آرام آرام به سمت تفکر بروند. ما در این شرایط با آن‌ها صحبت کرده و فضای دانش بنیان و نیازها و وسعت این حوزه را برای آن‌ها شرح می‌دادیم.
وی افزود: خیلی از دانشجویان با این صحبت‌ها نگاهشان به آینده امیدوارانه می‌شد. بسیاری از اساتید این مسیر را امتحان کردند و نتیجه آن را در ترک فضای اغتشاشات با نگاهی امیدوارانه از سوی دانشجویان دیدند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: دانشجویی که تا قبل از آن فقط درگیر فضای مجازی بود، حالا به صورت رودررو با همکلاسی، استاد و… صحبت می‌کرد و همین سبب می‌شد که به تفکر رو آورد تا برای گفت‌وگو کم نیاورد و اطلاعاتی صحیح و مستند برای عرضه داشته باشد.
وی با بیان اینکه اکثر افراد در فضای مجازی مصرف کننده اطلاعات هستند نه تولید کننده آن، گفت: فضای تفکر را باید در جامعه گسترش دهیم که یکی از راه‌های آن ایجاد فضای گفت‌وگو در عالم واقع نه در مجازی است.
انتهای پیام/

برچسب‌ها: , , , ,

مطالب مرتبط

نظر شما
نام :

ایمیل :

از درج کامنت های توهین آمیز معذوریم
متن کامنت :
 

نه + سیزده =



ثبت نام مدارس تحول‌خواه «کندو» به روش میزان| کلیک کنید
ثبت نام مدارس تحول‌خواه «کندو» به روش میزان| کلیک کنید
 توانبخشی کوشا/ با مجهزترین امکانات 09134126065
توانبخشی کوشا/ با مجهزترین امکانات 09134126065
آموزش سواد رسانه به کودکان- خرید کتاب قصه های کرمیلو
آموزش سواد رسانه به کودکان- خرید کتاب قصه های کرمیلو
پایگاه خبری رهیافته
پایگاه خبری رهیافته
اصفهان شرق
اصفهان شرق
تبلیغات در مردمی ترین سایت استان اصفهان؛ 09132706715
تبلیغات در مردمی ترین سایت استان اصفهان؛ 09132706715
به توان تشکیلات! (کتاب تقدیرشده منتقدین) 09132706715
به توان تشکیلات! (کتاب تقدیرشده منتقدین) 09132706715