به گزارش خبرنگار ندای اصفهان، محمدحسین رجبی ظهر امروز در نشست تخصصی «تمدن اسلامی از عصر بعثت تا عصر ظهور» در خانه بیداری اسلامی اصفهان با بیان اینکه در قرآن و کلام اهلبیت (ع) واژه تمدن بهکاربرده نشده است، اظهار کرد: اما مفهوم تمدن فراوان در قرآن و سیره اهلبیت مطرحشده است.
محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: اگر بخواهیم تمدن را با عنوان شهرنشینی تعریف کنیم و بشناسیم در قرآن و روایات به آن پرداختهشده است.
وی با بیان اینکه پیامبر (ص) دین اسلام را برای سعادت و هدایت بشریت در ابعاد گوناگون عرضه نمودند و برای تمدن سازی نیامده بودند، تأکید کرد: حاصل دین اسلام ایجاد یک تمدن عظیم شد که کاملاً با تمدنهای تجربهشده و موجود در عصر ظهور متفاوت بوده است.
رجبی ادامه داد: اگر دین اسلام را با مؤلفههای تمدنی ازجمله سیاست، اجتماع، اقتصاد، فرهنگ و… بسنجیم شاهد خواهیم بود که پیامبر اکرم تمدنی را آوردهاند که همه آنچه ارائه فرمودهاند ابداع و نوآوری است.
محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام تأکید کرد: نظامی را که اسلام در عرصه سیاست مطرح کرد نظام ولایت بود که یکی از شئون آن حکومت کردن بر مردم است صاحبولایت مرجع دین، حاکمیت، وحدت امت و مرجع سعادت فرد و جامعه است؛ شما کدام حکومتی را میشناسید که رستگاری تکتک افراد جامعهاش را مدنظر داشته باشد.
وی به مسئله قرضالحسنه در اسلام اشاره کرد و گفت: اقتصاد بر مبنای ریشهکن کردن فقر از جامعه که اصلاً بشر در این مسئله پیش از اسلام اعتنایی نداشته است، توسط پیامبر (ص) بیان میشود.
رجبی با بیان اینکه پیامبر (ص) تمدن را در عصر ظهور اسلام پایهریزی کردند، اظهار کرد: عصر رسالت عصر تأسیسی و شکلگیری تمدن اسلامی است ولی باید توجه کنیم رشد و بالندگی یا عکس آن انحطاط و افول تمدنها به نوع نگاه حاکمیتها بسیار مرتبط است.
محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام مسئله خلافت پس از پیامبر (ص) را خیانت به موضوع ولایت عنوان و تصریح کرد: در نظام سیاسی که پیامبر (ص) تعریف فرموده بودند خلافت وجود نداشت و این مسئله ابداع غاصبان است.
وی با بیان اینکه غرب در دوره رنسانس به بعد در حال دیکته کردن عدم توانایی مسلمانان است، گفت: مسلمانان هم تقریباً این مسئله را موردپذیرش قراردادند تا اینکه انقلاب اسلامی رخ داد و تمام معادلات غرب را بر هم زد.
رجبی با اشاره به توجه امام (ره) و رهبری به علوم جدید در کنار تسلط به علوم دینی اظهار کرد: دنیای غرب و تمدن غربی نیز از همین ترس دارد که اسلام بهواسطه انقلاب اسلامی به همان دوران رشد، پیشرفت و شکوفایی خود بازگردد.
انتهای پیام/