به گزارش خبرنگار ندای اصفهان، حبیب صفر زاده عصر امروز در آیین اختتامیه دومین جشنواره منطقهای فرهنگی اجتماعی استادان و کارکنان دانشگاه فرهنگیان کشور در اصفهان اظهار کرد: معتقدم بخشی از خواستگاه شکوه و فرهنگ ایران اسلامی در خطه اصفهان شکلگرفته است.
اصفهان، خواستگاه شکوه و فرهنگ ایران اسلامی
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: هیچ ایرانی نیست که قوام دین و هنر ماندگار اسلامی را از اصفهان نداند و یا به آن فخر نورزد.
وی افزود: در طول تاریخ شاعران و مفاخر بزرگی از این اقلیم برخاستهاند، هنر ماندگار دینی و اسلامی ایرانزمین از اقلیم اصفهان به دنیا منتشر شد، هنوز معماریهای اصفهان در دنیای اسلام و جهان زبانزد است.
صفر زاده با بیان اینکه بشر سه دوره تاریخی را تاکنون تجربه کرده است، گفت: دوره زورمداری، زر مداری و فرهنگ مداری یا دانایی محوری این سه دوره است که امروز عطش انسان به دانایی از هر چیز دیگری بالاتر است.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان تأکید کرد: امروز کار فرهنگی و توجه به فرهنگ و اخلاق در همه مکاتب فکری در دستور کار است.
معلمان خداترس، عاشق و خلاق تربیت کنیم
وی گفت: اگر در آموزش دانشجویان صرفاً فقط به بال آموزش در تعلیم و تربیت توجه کنیم به هدف نهایی خود دست پیدا نخواهیم کرد و باید به رفتار و سلوک عملی در آموزش به دانشجویان توجه شود و رفتار استادان برای دانشجویان الگو باشد.
صفر زاده تصریح کرد: اگر دانشجو معلمان ما خداترس، عاشق و خلاق بار آمدند قطع بهیقین آن معلم در جامعه تأثیرگذار خواهد بود و به سبب آن انشاءالله در آینده پلشتیهای موجود در حوزه فرهنگ از بین خواهد رفت.
نتوانستهایم معلمانی در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه معتقدم نتوانستهایم معلمانی در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم، اظهار کرد: نتوانستهایم برخی از جلوههای فرهنگی را به دانشجویان خود آموزش ندادهایم، اگر با توجه به حکمت موجود در آیین، دین و فرهنگمان معلمانمان را تربیت کنیم این معلم میتواند تاریخ کشور و حتی جهان را تغییر بدهد.
صفر زاده با تأکید بر اینکه شکوه ایرانی در فرهنگ آن است، گفت: رسالت اصلی معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان را توجه به فرهنگ و مقبولیتهای فرهنگی ازجمله توجه به قران، دین و عرف و آداب ایرانیان که در مرور زمان به هم تنیده است، قرار دادهایم.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: استادان و کارکنان در شکلگیری شاکله دانشجو معلمان خیلی تأثیرگذارند؛ گناه از آدم دانشمند نابخشودنی است.
عامل به آنچه میگوییم باشیم
وی تأکید کرد: خودمان عامل به آنچه میگوییم باشیم، اگر ادب در کلام و رفتار، بهداشت فردی و کلام و معماری در کلام در دستور معلم نباشد برد سخنش کم خواهد بود؛ در نقد مسائل فرهنگی و ادبی باید برد کلام دوچندان باشد.
صفر زاده با بیان اینکه سخن در حوزه فرهنگ باید نافذ و اثرگذار کار شود، گفت: هر جا توانستهایم انسانهای فرهیخته بر حوزه فرهنگ به کار گماریم، شاهد اثربخشی بودهایم.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: رویکردهای خداترسانه و مهماننوازی و مجموع صفات از این قبیل، دنیا را تشنه فرهنگ کشور ما کرده است، به نظرم دو دهه هست که بخشی از فرهنگ کشور ما مورد غفلت قرارگرفته است.
وی با اظهار اینکه یک انسان عامل و خداترس میتواند مسیر تاریخ را عوض کند، خطاب به مسئولان پردیسهای دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: کارهای خلقالساعه، سخیف و نازیبا در حوزه فرهنگی انجام نشود بلکه کارهای زیبا و جریان ساز داشته باشید؛ بهطور مثال اگر نمازی در یک خوابگاه دانشجویی اقامه میشود زلالی عمل در قنوت آن نماز هویدا باشد.
کار فرهنگی در دانشگاه باید روشمند، فاخر و اثرمند باشد
صفر زاده متذکر شد: استادان، دین را زلال و بیپیرایه به دانشجو معلمان یاد دهند، معتقد هستیم کار فرهنگی در دانشگاه باید روشمند، فاخر و اثرمند انجام شود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان تأکید کرد: اگر فضائل اخلاقی را واقعی و زلال به دانشجویان یاد دهیم، به دین و دانش عمل کردهایم.
وی خطاب به مسئولان فرهنگی دانشگاههای فرهنگیان سراسر کشور، گفت: کاری که از پیش طراحی نشده و اعتبار خاص برای آن گذاشته نشده است را در دستور کار قرار ندهید.
صفر زاده با بیان اینکه قرار هست در دانشگاه فرهنگیان بودجه عملیاتی باشد، گفت: در هیئترئیسه و هیئتامنای دانشگاه فرهنگیان به فکر اصلاح ساختار تشکیلاتی هستیم.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: در استانها بهجای کارشناس مسئول فرهنگی باید مدیر فرهنگی داشته باشیم تا اختیارات بالاتری داشته باشند.
لزوم توجه به تربیت در کنار آموزش
وی به انجام مطالعات در حوزه فرهنگی در معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: بهشدت نیازمند به تربیت هستیم، آموزش با ابزارهای نوین آسان ولی تربیت سخت شده است؛ آموزش با توجه به افزایش روشهای تکنیکال آسان و از مجاری متعدد میتوان آموزش دید اما تربیت و اخلاق اهلیت میطلبد.
صفر زاده با بیان اینکه اگر معلم منیت خود را شکست و با بچهها همراه شد اثرگذارش بیشتر میشود، اظهار کرد: آموزههای دینی سرمایه ما است معتقدیم توجه به فرهنگ، رفتار فرهنگی و عمل به آموزههایی که یاد گرفتیم باید در ستور کار ما باشد.
انتهای پیام/