به گزارش خبرنگار ندای اصفهان، دکتر محمدجواد لاریجانی شامگاه دوشنبه در مسجد سید اصفهان با اشاره به روایتی پیرامون دیدگاه حضرت زهرا(س) نسبت به مسائل سیاسی اظهار کرد: حضرت زهرا(س) به زنانی که به ایادتشان رفته بودند فرمودند: من از شما بیزارم و از مردانتان خشمگین چراکه آنها سه بدبختی پیدا کردند، اول آنکه دچار تنزل فکر و افول رای شدند، دوم اینکه حق و باطل را نمیفهمند و دلیل نهایی اینکه مردان شما اعتماد به نفس خود را از دست دادهاند و دیگر ثبات قدم ندارند.
وی افزود: حضرت زهرا(س)، سه بلا و پیامد را که در اثر گرفتاری به این خصلتها جامعه بدان دچار میشود را هشدار دادند و فرمودند: به زودی مردم با یکدیگر درگیر میشوند، خشونت همه جا را فرا میگیرد و ستمکاران بر مردم مسلط خواهند شد.
بصیرت، راه حل برون رفت از مشکلات و سلاحی کارآمد در برابر دشمنان
لاریجانی با بیان اینکه اگر میخواهیم به مشکلات مردان و زنان زمان رحلت پیامبر دچار نشویم باید بصیرت داشته باشیم عنوان کرد: بصیرت سپر و سلاحی کارآمد در برابر توطئهها است و این امر ریشه در تفکر دینی دارد و در مهمترین اصل آن یعنی توحید نهادینه شده است چراکه اصول دین با تفقه در آن حاصل میشود.
ولایت یک عمل است نه یک نظریه صرف
وی با بیان اینکه بصیرت ابزاری برای شناخت ولایت است و باید در راستای یاری ولی به کار گرفته شود افزود: از امام رضا(ع) نقل شده که دین بر ۵ پایه نماز، روزه، حج ،زکات و ولایت استوار شده و هیچ کدام از ۴ پایه اول استوار نمیشود مگر به واسطه ولایت براین اساس علامه مجلسی میگوید این بدین معنا است که ولایت یک وظیفه عملی است نه یک نظریه صرف.
معاون بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: اهلبیت ۴ عمل اصلی را به عنوان کار ولایی معرفی کردند که این اعمال عبارتند از دغدغه مشروعیت ولی، شناخت ملاکهای ولایت، شناخت مصداق و تولی و تبری که هر انسان ولایتمدار موظف است این چهار وظیفه را بجا بیاورد.
وی با بیان اینکه در دوران رحلت پیامبر یکی از امراض جامعه عدم دغدغه مشروعیت حاکم بود خاطرنشان کرد: اگر حاکم مشروع باشد تولی تبری و حمایت از او واجب است و اگر نامشروع باشد هرگونه همکاری با او عون به اثم است.
باید از ولی فقیه حمایت کنیم
لاریجانی افزود: همواره لازم و ضروری است از ولی فقیه حمایت کنیم و از افرادی که با ولایت زاویه دارند فاصله بگیریم چراکه حب و بغض در مکتب اهلبیت باید بر اساس دیانت باشد.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی ضمن اشاره به توطئههای دشمن برای فاصله گرفتن از نظام و ولایت اظهار کرد: یکی از مطالب که دشمنان برآن سرمایه گذاری میکنند، القاء تصویر دلخواه خود به مردم و مسئولین است چنانکه اسلام را کهنه و مدرس معرفی میکنند و کشورهای بی دین را مرفه و بی درد معرفی میکنند لکن به مسئولین عبارت ما نمیتوانیم را القا میکنند و می گویند راهی جز کنار آمدن با دشمن وجود ندارد.
لاریجانی با بیان ضرورت واقع بینی در جامعه عنوان کرد: تبلیغات دشمن در کشور بی تاثیر نبوده است چنانکه نفاق منجر به قیام علیه ولایت میشود.
جریان اصلاحات، یک جریان انحرافی/ اصلاحات هنوز روی کار نیامده در صدد براندازی بود
وی افزود: جریان سیاسی اصلاحات در کشور ما یک جریان انحرافی (نسبت به تفکر دینی )است چنانکه معتقدند اسلام برای بخش خصوصی دینی است و در دوران اصلاحات افرادی که فکر را کنترل میکردند و قلم به دست گرفته بودند زندگی مدنی را سکولار میخواستند و برای دین جایگاهی در زندگی اجتماعی قائل نبودند در حالیکه اسلام دین جامعی است و برای همه مراحل زندگی برنامه دارد.
این نظریهپرداز سیاسی با بیان اینکه در جریان اصلاحات انحراف در دین مسبب ایجاد نفاق شد عنوان کرد: این جریان هنوز به جایی نرسیده به دنبال براندازی ولایت فقیه برآمد و درنهایت در فتنه ۸۸ به قیام علیه امام و ولایت برخواست.
وی در رابطه با ریشه تاریخی مقابله با دشمنان ولایت با اشاره به نحوه برخورد حضرت علی(ع) با خوارج اذعان کرد: حضرت به خوارج تذکر دادند که شما مشروعیت حق را قبول نمیکنید و من تا جایی که جدال ننکنید با شما کاری ندارم اما زمانی که بخواهید از امکانات عمومی و مراسم و شرایع دینی سوء استفاده کنید و مردم را بترسانید و در مقابل حاکم بایستید من با شمشیر شما را تنبیه میکنم.
لاریجانی در توصیهای به امت ولایتمدار اصفهان ابراز کرد: ما به عنوان پیروان مکتب اهلبیت باید شان خود را بدانیم و از مسئولیت خود آگاه باشیم و برای انجام مسئولیت به اندازه و به موقع قیام کنیم.
انتخاب رئیس جمهور، انتخاب بازوی ولایت است/ نباید بازویی انتخاب کرد که با ولایت زاویه داشته باشد
وی در تشریح انتخابات از نظر مکتب اهلبیت بیان کرد: در مکتب اهلبیت معنای انتخابات این است که ولی امر مسلمین انتخاب یکی از بازوان مهم خود را از امت خود خواسته است و مردم باید دقت کنند کسی را انتخاب کنند که او را با تمام وجود یاری کند، نه اینکه هربار رهبری سخنرانی کند، بر علیه او موضع بگیرند یا از دستورات او سرپیچی کنند و با ولی قهر کنند.
مؤسس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی نسبت خود را با ولایت بسان پدر و فرزند معرفی میکنند یادآور شد: ما به دنبال نسبت و تناسب نیستیم، ملاک این است که در عمل چه مقدار از منویات رهبری را اجرایی میکنند وگرنه فرزند و برادر بودن فضیلتی برای انسان نمیآورد.
وی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه یکی از نعمات الهی، وجود رهبری عالم و کارآمد است افزود: اگر میخواهیم خدا این نعمت را از ما نگیرد باید شکر آن را به جا بیاوریم و به وظایف خود در این عرصه عمل کنیم.
لاریجانی پیرامون انتخابات پیش رو مطرح کرد: اگر میخواهیم ولایت را یاری کنیم و برای او بازویی قوی انتخاب کنیم باید فردی را به صحنه بیاوریم که ۴ ویژگی داشته باشد، اول آنکه اقتصادی را در کشور اجرایی کند که مبتنی بر نظریه مقاومت باشد نه اینکه کشور را به سوپرمارکت کالاهای خارجی تبدیل کند و کارخانههای کشور را به تعطیلی و بازار را به رکود بکشاند.
کسی که به اقتصاد مقاومتی اعتقاد ندارد، لیاقت رئیس جمهوری ندارد/ تجربه سیاستهای غلط اقتصادی یک رئیس جمهور جامعه را به رکود کشاند
وی در ادامه تاکید کرد: ممکن است کسی اقتصاد مقاومتی را قبول نداشته باشد البته نظر او محترم است اما چنین شخصی نباید رئیس جمهور کشور شود چرا که اقتصاد کشور را نابود میکند و جامعه را به تباهی میکشاند و این امری است که تا کنون برای ما تجربه و اثبات شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در بیان دیگر خصوصیتهای رئیس جمهور اصلح عنوان کرد: فرد منتخب باید توانمندی علمی و فنی کشور را باور داشته باشند و به توانمندی نیروهای ایرانی معتقد و برای آن سرمایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه صنعت هستهای برای کشور موجب اشتغالزایی و تولید علم میشد افزود: در مذاکرات هستهای لازم بود این فناوری با تولید بر توانمندیهای داخلی صورت بگیرد اما چنان غفلت شد که امروز باید کیک زرد را ما تولید کنیم و بهرهبرداری آن در خارج از کشور انجام شود و این به معنای نوکری برای کشورهای غربی است.
مشروعیت مردم ایران را آمریکاییها تعیین نمیکنند/ مذاکرات هستهای با ۴ اشکال اساسی همراه بود
لاریجانی با اشاره به این سخن رئیس جمهور که مذاکرات هستهای برای ما مشروعیت آورد عنوان کرد: مگر ما مشروعیت خود را از آمریکاییها داریم؟ شهروندان ایرانی هم همچون دیگر انسانها حق حیات دارند و نیاز نیست اجانب مشروعیت ما را تایید کنند چنانکه اگر به دنبال این امر باشیم هر روز باید از یک پیشرفت عقب نشینی کنیم تا همواره ما را تایید کنند.
این نظریهپرداز سیاسی با بیان اینکه مذاکرات هستهای چهار اشکال اساسی داشته افزود: پیشفرض مذاکرات با عنوان برقراری رابطه معکوس بین چرخهای سانتریفیوز و اقتصاد بود چنانکه بین این دو رابطه مستقیم وجود داشت لکن با تعلیق اولی اقتصاد نیز از پا افتاد.
غارتزده نمیتواند استراتژی برد برد به کار بگیرد/ باید قدم به قدم به تبادل امتیاز میپرداختیم/ امروز هر امتیازی به غرب داده ایم و هیچ نگرفته ایم
وی افزود: استراتژی برد برد در معاملات وجود دارد اما به درد مذاکرات هسته ای نمیخورد چراکه دزد وارد خانه شده و همه چیز را دارد به غارت میبرد لکن استراتژی ما باید مقابله با تجاورز باشد نه تعامل بر سر اموال غارت شده کشور.
لاریجانی ادامه داد: تکنیک همه یا هیچ در مذاکرات غلط است چراکه این تکنیک برای دشمنی که هر قدم آن مکر و فریب است کارساز نیست لکن لازم است به اندازهای که به دشمن امتیاز میدهیم از او امتیاز بگیریم (بصورت تدریجی) اما ما همه چیز را دادیم و آمریکاییها در قبال آن هیچ امتیازی در میدان عمل به ما عطا نکردند.
وی در ادامه تاکید کرد: سندهای مذاکره نباید براساس اقوال باشد سند باید محکم و غیرقابل تفسیر چندگانه باشد، اما آنچه اتفاق افتاد این بود که هربار مذاکرات نقض میشد میگفتند این با روح برجام درتناقض است، آخر این چه معاهدهای است که هیچ بد عهدی بدان آسیب نمیزند و همواره پای روح آن در میان است؟
دیپلماسی فعال به معنای فالوده خوردن با دشمن نیست
معاون سابق وزارت امور خارجه در تبیین یکی دیگر از لازمههای شخص مطرح برای ریاست جمهوری اذعان کرد: فرد منتخب باید در صحنه بینالمللی به کار دیپلماسی فعال معتقد باشد نه اینکه به فکر فالوده خوردن با دشمن باشد لکن باید مواضع قدرت را شناسایی کند و در قبال دشمن خارجی از آن مواضع وارد سخن شود.
اهمیت به مسائل فرهنگی، شخصه مهم کاندیدای اصلح
وی افزود: یکی دیگر از ویژگیهای رئیس جمهور شایسته توجه به مسئله فرهنگی است و این امر بسیار لازم و ضروری است.
لاریجانی ادامه داد: باید قبول کنیم و بدانیم که دشمن حرامی است که قصد کرده فکر ملت ما را همچون موریانه آسیب بزند و متاسفانه توفیقاتی هم داشته است براین اساس باید فردی را انتخاب کنیم که در این زمینه دارای مبنا باشد.
این فعال سیاسی در پایان توصیه کرد: باید رئیس جمهوری را انتخاب کنیم که وقتی میبیند عدهای به دین ضربه میزنند خواب راحت نداشته باشد، نه اینکه خود او همنوا با دشمنان بگوید مردم را نمیتوان به زور به بهشت برد درحالیکه سیاستهای خودشان مردم را به زور راهی جهنم خواهد کرد.
انتهای پیام/