ندای اصفهان- جمال طاهری (دبیر انجمن ادواردو آنیلی)
چندسالی است که اربعین در ایران معنایی دیگر یافته و به یک اتفاق مهم در تقویم تبدیل شده است؛ اتفاقی که خیلیها حتی قبل از شروع محرم منتظر آن هستند. راهپیمایی اربعین هرچند برای ایرانیها واژه جدیدی است اما سالهاست که در عراق با وجود مشکلات فراوان (ازجمله حکومت ضد اسلامی صدام جنایتکار) ادامه داشته که در مورد آن هم مستندهای مختلف و دیدنیای ساخته شده است.
اما این راهپیمایی در ایران در چند سال گذشته و با ظهور داعش بصورت وسیع میان مردم حماسه آفرین کشورمان جا افتاد و به عنوان مانور عظیم شیعیان در جهان درآمد، آن هم در زمانی که جنایتکاران داعش (که به ارهابیون نیز معروفاند و ترساندن مردم جزوی از سیاست هایشان هست) با کمک انواع رسانهها سعی داشتند عراق را به صورت کشوری که تحت سیطره آنهاست و هر لحظه باید کار آن را تمام شده دانست نشان دهند. ولی دنیا دید که به واقع اربعین حسینی همه نقشههای آنان را نقش بر آب کرد و بازهم قدرت جوشندگی خون شهدای کربلا را به جهان نشان داد. اربعین و راهپیمایی میلیونی شیعیان در مسیر کربلا درسها و تجربیات مختلفی را به ما آموخت و خیر و برکات بسیاری را به همراه داشت اما امسال بسیاری از زائرین عاشقی که برای سفر اربعین به سمت مرزها حرکت کرده بودند در هفته آخر به دلایل مختلف از جمله ازدحام جمعیت و عدم پاسخگویی ظرفیتها و زیرساخت های دو کشور ایران و عراق از رسیدن به مقصود باز ماندند!
شیعیان نیجریه
حقیقت این است که همگان نمیتوانند در این مدت کم در مسیری محدود قدم بردارند ولی اربعین به واقع یک رژه است، رژه ای که دل دوستان اهل بیت را شاد و دل دشمنان را به لرزه در میآورد. هرچند راهپیمایی اربعین در کربلا با کمک مجاهدین ایرانی و عراقی در امنیت کامل برگزار شد و تروریست ها حتی نتواستند کاری کنند که موجودیتشان را ثابت کند اما در قلب آفریقا یعنی کشور نیجریه این حرکت خودجوش دو سال است که به خاک و خون کشیده میشود و دل شیعیان را داغدار میکند.(+)
شیعیان نیجریه که توان سفر به کربلا را ندارند و تعدادشان هم زیاد است (قریب به 18 تا 24 میلیون نفر در اربعین سال گذشته تخمین زده شدهاند) و البته همه نیز مستبصر و نوشیعه محسوب میشوند در حرکتی ابتکاری مسیرهایی را از شهرهای مختلف و ایالتهای گوناگون (4 مسیر) تا حسینیه اعظم شیعیان که محل زندگی رهبر آنان شیخ زک زاکی بود را به عنوان مسیر اربعین مشخص نمودند مسیری که مثل عراق در آن نه نذورات مردم را میشود دید و نه تامین امنیت توسط نیروهای دولتی اما عشق به امام حسین علیه السلام باعث شد تا شیعیان زیادی در این راهپیمایی شرکت کنند و جمعیت میلیونی خود را به رخ دشمنان بکشند؛ چیزی که سبب شد تا سال گذشته اندکی بعد از اربعین دشمن آن فجایع را بر ضد شیعیان ایجاد و هزار نفر از آنان را به شهادت برساند و رهبرشان را به اسارت بکشد.

اما موضوع نیجریه از یک لحاظ دیگر نیز قابل توجه است و آن هم ابتکار آنها برای راهپیمایی اربعین است. این ابتکار را در روز اربعین در تهران نیز چند سالی است همگام با شور راهپمایی اربعین انجام میدهند و جمعیت عزادار در همان روز مسیر میدان امام حسین علیه السلام تهران را تا امامزاده شاه عبدالعظیم حسنی را به نیت راهپیمایی اربعین پیاده میروند.
دلدادگان جامانده
بجاست در اصفهان نیز چنین اتفاقی برای دلدادگان امام حسین که از رسیدن به کاروان اربعینیان عراق به هر دلیل جا ماندهاند پیاده شود. انجمن شهید ادواردو آنیلی سال گذشته به مجموعه حرم حضرت زینب اصفهان یا همان زینبیه که هم اکنون توسط بخش خصوصی اداره میشود این موضوع را پیشنهاد داد که علیرغم استقبال از این نظر، ایده فوق اجرایی نشد.
امسال نیز متاسفانه شاهد بودیم که چنین ایدهای را پیاده نکردند اما شهرداری اصفهان به عنوان یک مرجع فرهنگی اجرایی میتواند برای سالهای آینده عهدهدار چنین امری شود و قلب جاماندگاه اربعین را با چنین حرکتی التیام دهد.
در این طرح مسیر میدان امام علی علیه السلام به حرم حضرت زینب در زینبیه را به چند دلیل پیشنهاد می دهیم:
اول آنکه شروع مسیر از امامزاده هارونیه برادر امام رضا علیه السلام به سمت بارگاه حضرت زینب خواهر امام رضا علیه السلام است. دوم آنکه مسیر در شهر است و امکان شرکت در این برنامه برای همه اهالی شهر میسر میشود. سوم آنکه نسل جوان به این شکل با این دو امامزاده بزرگوار بیشتر از قبل آشنا میشوند و دست آخر آنکه میدان امام علی علیه السلام نیز برای چنین فعالیتی بسیار مناسب است. از طرف با چنین حرکتی شور حسینی در شهر بیشتر از قبل به چشم آمده و مکمل حرکت اصلی زائرین حسینی در عراق محسوب میشود.
امسال گذشت ولی میتوان چنین کار فرهنگی زیبایی را از همین امروز برای سال آینده تدارک دید تا شامل فراموشی و غفلت نشود و مطمئنا این کار برکات بسیاری برای شهر خواهد داشت.
انتهای پیام/
برچسبها: امامزاده شاه عبدالعظیم حسنی, امامزاده هارونیه, انجمن ادواردو آنیلی, بخش خصوصی, جمال طاهری, راهپیمایی اربعین, شیعیان نیجریه, کشور نیجریه
مطالب مرتبط
درود بر آقای جمال طاهری…
پیشنهاد خوبیه
اگه خود شما با چند نفر اینکار را شروع کنید و تبلیغ کنید سال بعد جمعیت بیشتر میشه و کم کم در سال های اینده به فرهنگ عذاداری تبدیل میشه