ندای اصفهان- جمال طاهری
چند سال قبل با یک کاروان مذهبی به دعوت حجت الاسلام بابایی مسئول انجمن های اسلامی و کانون های سازمان تبلیغات اسلامی اصفهان به روستای سِن سِن در کاشان رفتیم و در آنجا با یک موضوع جدید (که شاید قبلا گفته بودند ولی تجربه نکرده بودیم) آشنا شدیم.
حجت الاسلام بابایی که اولین روحانی روستای خود بوده و پسرش دومین روحانی محسوب میشود، اقدامات مختلفی در روستای شهیدپرور سن سن انجام داده بود. اما جالبترین این اقدامات عملیاتی کردن دستورات اسلام در روستا بود، دستوراتی که مردم را خواه ناخواه عملا با برکات فرامین الهی و پر حکمت قرآن آشنا میکرد. او برای اولینبار در تلاشهای مذهبی خود با گرفتن اجازه از مراجع، زکات روستا را جمعآوری و با همان زکات به آباد کردن روستای خود پرداخته بود؛ کانال آبی کشیده بود تا روستا را در مقابل بارانهای شدید فصلی که هرسال خسارات زیادی به مردم می زد ایمن کند و پلی ساخته بود که رفت و آمد مردم را آسان میکرد.
آنجا بود که در عمل با فواید فریضه زکات آشنا شدیم. در ویکی فقه درباره زکات می خوانیم: وجوب زکات از ضروریات دین اسلام و مورد اتفاق همه مسلمانان است و انکار وجوب آن توسط مسلمانى موجب ارتداد وى خواهد شد. زکات از عبادات به شمار مىرود؛ از این رو، نیت (قصد قربت) در آن شرط است.
در ضرورت و اهمیت فریضه زکات همین بس که در آیات متعددى از قرآن کریم، همراه نماز بدان امر شده و در آیات و روایات دیگر، پرداخت آن در ردیف اقامه نماز از ویژگی هاى مؤمنان شمرده شده است.
سه شنبه ها و چهارشنبه ها
حالا چند ماهی است بعد از نماز مغرب برنامه مذهبی جالبی از شبکه محلی اصفهان پخش میشود. برنامه «شمیم رحمت» که به مباحث دینی میپردازد شاید از معدود برنامه هایی در کشور باشد که به دنبال تبلیغ زکات است؛ فریضهای که متاسفانه باید گفت رو به کمرنگ شدن است.
برنامه شمیم رحمت به کارگردانی و نویسندگی محسن ابوترابیان، تصویربرداری حفیظ الله قاسمی، اجراء عسگری، دستیاران تصویر سید امیر فضل الهی، محسن بابایی و تدوین علی شاهین در 60 برنامه تولید و روزهای سه شنبه و چهارشنبه ساعت 18:45 دقیقه به مدت 15 دقیقه پخش می شود.


استاد محسن قرائتی که در احیای بسیاری از فرایض در کشور شهرت دارد، در مورد زکات در چند برنامه تلویزیونی خاطرات تکان دهندهای تعریف میکند که نشان از ضعف شدید عملکردی ماست. او میگوید در کرمانشاه در مورد زکات سخنرانی کردم، پیرمرد کردی آمد و با حالتی ناراحت گفت شما آمدید گفتید اسلام در خطر است ما جوانانمان را برای دفاع از اسلام در جنگ دادیم ولی هیچ وقت این فریضه را به ما معرفی نکردید، ما که از بذل جوانانمان برای اسلام دریغ نکردیم از مالمان هم دریغ نداشتیم ولی چرا آنقدر دیر…
گزارش های ابتکاری
برنامه شمیم رحمت در ابتکاری جالب غیر از صحبت های کارشناسان مذهبی خود در مستندهای گزارشی به دنبال به تصویر کشیدن آثار و فواید زکات در جامعه است. در این برنامه میبینیم که چطور از برکات فریضه واجبی همچون زکات بیمارستان، درمانگاه، مدرسه و…. در مناطق محروم ساخته شده است؛ یعنی فواید و آثار عملی زکات در زندگی افراد و مردم محل را به تصویر میکشند، که کار بسیار بزرگ و مهمی است چراکه در عمل کارایی اندیشه اسلامی در اقتصاد و فعالیت اجتماعی را به تصویر کشیدهاند و تنها به قرائت حدیث و سخنرانی در این بحث خلاصه نشده است!


در بحث زکات شاید مشهورترین داستانی که اکثر ما شنیدهایم داستان کربلایی کاظم است پیرمرد کشاورزی که با وجود خشکسالی از دادن زکات خودداری نکرد و خداوند برکت این کار او را در روشنی قلبش به قرآن کریم نمایاند تا نشانهای باشد از فضل و کرم خدا. برنامه شمیم رحمت با این ابتکار خود میتواند نمونههای بیشتری از کربلایی کاظمهای استان اصفهان را برای جامعه به تصویر بکشد.
برنامه ای کمی خشک!
البته این برنامه تلویزیونی بی نقد هم نیست؛ متاسفانه روح برنامه با وجود ابتکاراتش کمی خشک و سرد است. کارشناسان برنامه مانند اغلب کارشناسان روحانی اصفهان بدون شور و حرارت و جذابیتهای تلویزونی صحبت میکنند که این امر در جذب جوانان کمی مشکل ساز است. با این وجود نمیتوان منکر ارزش کاری که این برنامه در آبادانی استان و عمل به یک فریضه مهم انجام میدهد شد، چه آنکه اگر شما یک فعال فرهنگی باشید میدانید که متاسفانه مسئولین ستاد زکات چندان در معرفی فریضه زکات از خود رقبت و تمایلی نشان نمیدهند و این موضوع در ستاد مرکزی تهران نیز بسیار مشهود است.
اینجاست که ارزش کار سازندگان برنامه شمیم رحمت بیش از پیش مشخص میشود و شایسته است علاوه بر اجر اخروی که این تیم صاحب آن شدهاند در این دنیا نیز مورد تقدیر قرار گیرند. هرچند حالا که این قدمهای موثر برداشته شده نباید به همین چند ایده اکتفا کرد و باید وارد مراحل مختلف ایده پردازی و فرهنگسازی در عرصه فریضه زکات و دعوت مردم به این امر شوند که با توجه به سیستم فرسوده ستاد زکات کشور این کار البته مشکل اما شدنی است.
انتهای پیام/
برچسبها: برنامه شمیم رحمت, جمال طاهری, حفیظ الله قاسمی, زکات, شبکه اصفهان, محسن ابوترابیان, محسن بابایی
مطالب مرتبط
سلام. من این برنامه را ندیده ام اما اگر واقعا از پول زکات خدماتی در کشور انجام می شود واین برنامه آنها را نشان می دهد کمکی باشد به افرادی مثل که به همه نظام و مسئولین بخاطر بخور بخورها و دزدیهایی که از پول ملت با عناوین مختلف از قبوض و آبونمان و مالیات گرفته تا زکات و… می کنند (نه همه) بدبین هستیم کمی آرامش بگیریم و خدا را شکر کنیم که جاهایی یا کسانی هم هستند که بدون دزدی از پرداختی های مردم آنها را به بایدهای شایسته تبدیل کنند.
اگه یه شهری زکات بده کجای شهر اباد میشه؟