جمعه ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
اخبار اصفهان
سرتیتر اخبار
سرویس: اجتماعی
چاپ خبر
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰

تاثیر آشپزخانه‌های صنعتی بر منافع فردی و ملی

آشپز در آشپزخانه کوچک خود در منزل، با تجهیزات ساده، و مواد محدود، با مصرف انرژی کم، به طبخ غذای مورد نظر خود می رسد. اما؛ در شغلهایی مانند رستورانها، هتل ها، سازمانها، بیمارستان‌ها و پادگانها، با تفاوتی فاحش روبرو می شویم

ندای اصفهان- مریم قدرتی

یکی از مهمترین نیازهای ما انسانها، مصرف غذاست. غذا که عموما در سه وعده جزء ضرورت‌های روزمره ما به شمار می ‌آید، تأمین انرژی و به دنبال آن فعالیتهای روزانه را همراه دارد.

این موضوع، بصورت »عام» در منازل، و بصورت «خاص» در مشاغل، قوت دارد.

آشپز در آشپزخانه کوچک خود در منزل، با تجهیزات ساده، و مواد محدود، با مصرف انرژی کم، به طبخ غذای مورد نظر خود می رسد.

اما؛ در شغلهایی مانند رستورانها، هتل ها، سازمانها، بیمارستان‌ها و پادگانها، با تفاوتی فاحش رو برو می شویم؛

میزان و حجم مصرف انرژی آب، برق، گاز و نیروی انسانی، محیط آشپزخانه، حجم فعالیت ها، نوع تجهیزات، تعداد مشتری و متقاضی، سرمایه و سود، و به دنبال آن، سلامت افراد و محیط زیست، باعث می شود که به صورت ویژه! به این موضوع پرداخته شود.

با کاوشی ساده، می بینیم؛ اکثر مراکز طبخ غذا، به صورت «سنتی» انجام می شود.

امّا اصل مطلب!

از آنجایی که منابع انرژی طبیعی در دنیا، به اولین دغدغه مسائل سیاسی و اقتصادی تبدیل شده است و در کشور ما به بحران! موارد فوق، بصورت مستقیم و غیر مستقیم در تعامل و ادغام هستند.

کارشناسان صنعت غذایی و شرکت های تولیدی، راهکارها و پیشنهادهایی، برای رسیدن به اهداف مطلوب، به صرفه و مفید، با کمترین آسیب های فردی، محیطی و زیستی، در محیط های خاصِ طبخ غذا ارائه داده اند، از جمله:

ماشین های ظرف شویی صنعتی، که صرفه جویی در نیروی انسانی، و کاهش میزان آب و برق؛ ۴۰ تا ۷۰%، به همراه دارد.

انواع دیگهای صنعتی، که کاهش نیروی انسانی، انرژی حرارتی بیشتر، مصرف کمتر گاز، کاهش زمان پخت، نوع شست و شو، میزان مصرف آب، و حذف تجهیزات جانبی مورد نیاز در پخت سنتی، می شود، که با میانگین ۶۰% مصرف انرژی و ۵۰%  در استفاده از زمان تاثیر گذار است.

انواع اجاق های صنعتی، که با مصرف کمتر گاز و انرژی حرارتی بیشتر، همراه خواهد بود.

و سیستم تصفیه، مواد خارجی که وارد آب می شوند، عمدتا شامل: روغن، باقیمانده مواد غذایی، ترکیبات آلی، مواد معلق، مواد محلول، نمک و شوینده ها را از فاضلاب تولید شده تصفیه میکند.

با تجهیز کردن آشپزخانه ها، به تجهیزات مدرن صنعتی؛ افزایش کیفیت، و بالا رفتن ایمنی، و کم شدن آلاینده ها، و سلامت غذا، قیمت ها ثابت، فروش و سود بیشتر می ‌شود و می‌توان‌  قدم های موثر در  بهبود منافع فردی و ملی برداشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: , , , ,

مطالب مرتبط

  1. رستا گفت:

    مفید و آموزنده

  2. ناشناس گفت:

    کاش بیشتر به این موضوع پرداخته بشود

  3. ناشناس گفت:

    موضوع مبتلابه جامعه است که اگر همه مردم موارد مورد اشاره در متن را رعایت نمایند در زمینه مصرف آب وبرق بسیار صرفه جویی می شود

  4. ناشناس گفت:

    این موضوع قطعا در آینده نقش پر رنگ تری خواهد داشت چه بهتر صاحبان این مشاغل از همین الان به بهینه سازی این موارد بپردازند

  5. ناشناس گفت:

    مطالب بسیار خوب ومناسب است که نگارنده نگاشته است وتوجه به این مطالب وبکارگیری آنها در زندگی دراین برهه از زمان که جامعه با کمبود شدید آب روبروست ودر تامین برق مورد نیاز نیز مشکلات زیادی وجود داردقطعا رعایت این موارد کمک بسیاری در صرفه جویی در مصرف آب وبرق ایجاد خواهد شد .

نظر شما
نام :

ایمیل :

از درج کامنت های توهین آمیز معذوریم
متن کامنت :
 


پایگاه خبری رهیافته
پایگاه خبری رهیافته
اصفهان شرق
اصفهان شرق
تبلیغات در مردمی ترین سایت استان اصفهان؛ 09132706715
تبلیغات در مردمی ترین سایت استان اصفهان؛ 09132706715
به توان تشکیلات! (کتاب تقدیرشده منتقدین) 09132706715
به توان تشکیلات! (کتاب تقدیرشده منتقدین) 09132706715