به گزارش ندای اصفهان، انتشار خبر تغییر ساختار ورودی اصلی گلستان شهدا اصفهان و انتقال ورودی گلستان شهدا از مقبره آیتالله شمسآبادی به سمت مقبره آیتالله طاهری شائبههایی را درخصوص تحریف و تطهیر برخی چهرههای تاریخی ایجاد کرد.
شهرداری اصفهان در یک اقدام بحثبرانگیز و جنجالی قصد انتقال ورودی اصلی گلستان شهدا اصفهان را از مکان کنونی به چند متر جلوتر یعنی ورودی مزار آیتالله طاهری به بهانه ظاهری کاهش هزینهها دارد که این اقدام انتقادات و اعتراضات مردمی بسیاری را به دنبال داشته است.
تحریف حافظه تاریخی مردم با تغییر ساختمانها
هنوز پنج دهه هم از به شهادت رساندن آیتالله شمسآبادی نمیگذرد و مردم اصفهان به خوبی جنایات مهدی هاشمی در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را به خاطر دارند اما برخی تصمیمات این شائبه را به وجود میآورد که گویی افرادی سعی در تحریف حافظه تاریخی مردم اصفهان و فراموشی این جنایات دارند.

سیدمهدی هاشمی که در اصفهان متولد و برادر داماد آیتالله منتظری بود، شهریور ۱۳۶۵ دستگیر و به اتهام قتل سید ابوالحسن شمسآبادی، شیخ قنبرعلی صفرزاده، عباسقلی حشمت و… اعدام شد.
حجت الاسلام احمد سالک، فرمانده سپاه پاسداران اصفهان در سال ۵۸ و مسؤول کمیتههای انقلاب اسلامی در دهه ۶۰ که در پرونده سیدمهدی هاشمی به کمک آیتالله ریشهری رفته بود نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان این تصمیم برای گلستان شهدا را محکوم کرد.

وی در این گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: شخصیت مهدی هاشمی از یک خانواده روحانی بود و پس از تحصیلات به قم وارد شد و در قم فعالیتهایی را انجام داد.
سالک افزود: هاشمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش کرد به سپاه وارد شود و در نهضتهای سپاه پاسداران حضور پیدا کرد؛ سابقه مهدی هاشمی این بود که با هرکسی که مخالف اندیشهاش بود، مقابله کرد و حتی تا پای قتل آنها هم ایستاد؛ حشمتها، حجتالاسلام قنبری، یک خانم و تعدادی دیگر را به شهادت رساند.
اختلاف بر سر کتاب شهید جاوید، مقدمه شهادت آیتالله شمسآبادی
فرمانده سپاه پاسداران اصفهان در سال ۵۸ ادامه داد: در مسأله کتاب شهید جاوید، یک مأمور ساواک گفت برای این کتاب اختلافی در حوزه علمیه ایجاد کردم که تا ابد اصلاح نخواهد شد و این مسأله مقدمهای برای شهادت مرحوم آیتالله شمسآبادی شد که رئیس حوزه علمیه قم بود.

وی تصریح کرد: امروز قطب بیدارگری استان اصفهان در گلستان شهدا است که در آن جا رجال بزرگی همچون آیتالله شمسآبادی را داریم.
سالک عنوان کرد: در تحولاتی که در گلستان شهدا رخ میدهد، توصیه من به مسؤولان بنیاد شهید و شهرداری و دیگر مسؤولان این است که اجازه ندهید با تغییر سر در گلستان شهدا، موضوع مرحوم شمسآبادی تحتالشعاع قرار بگیرد.
نماینده ادوار مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: نباید با این کار این باند قاتل که همه مردم اصفهان آن را میشناسند، تطهیر شوند.
وی با بیان اینکه ریشه این جنایات مهدی هاشمی، بیشتر التقاط فکری بود، افزود: ریشه این فکر هم از تفکرات آقای غروی بود، در اصفهان کتابهای او را مطالعه میکردند و نوع بیان و تفکراتش به همین صورت بود.

سالک بیان داشت: من اسم این جریان را «جریان بیتابلو» گذاشتم و در شهادت مرحوم ردانیپور در تکیه نورباران اصفهان در حضور تمام علما و مردم شریف در شهادت ایشان سخنرانی کردم که نقش جریانات بیتابلو در کشور ما کجا است.
نماینده سابق اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: توصیه من به جوانان این است که تاریخ قبل و بعد از انقلاب را در بعد جریانهای مختلف مانند نهضت آزادی، حزب توده، چریکهای فدایی خلق، انجمن حجتیه و… مطالعه کنند.

هشدار امام خمینی به آیتالله منتظری درخصوص سیدمهدی هاشمی
وی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) در نامه خود به آیتالله منتظری راجع به همین سیدمهدی هاشمی هشدار دادند، افزود: امام دستوراتی به آقای ریشهری برای به دست آوردن اطلاعات دادند که وقتی من شنیدم، بر خود تکلیف شرعی احساس کردم که اطلاعات خود را در اختیار او قرار دهم.
سالک افزود: از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر در وزارت اطلاعات، نامههای منحصر به فرد را در اختیار ایشان قرار دادم و یک شبکه را ترسیم کردم که از هند و فرانسه و قم و اصفهان و... در آن نقش داشتند.
عضو شورای عالی مجمع نیروهای انقلاب اصفهان گفت: برادر سیدمهدی هاشمی، داماد آیتالله منتظری بود که از طریق او وارد بیت آقای منتظری شد و واقعا صحبتهایش افراد را سحر میکرد و ذهن افراد را تحتتأثیر خودش قرار میداد.

وی عنوان کرد: مهدی هاشمی با نفوذ به بیت آیتالله منتظری توانسته بود به فردی تبدیل شود که آقای منتظری خود را برایش فدا کرد و از او بسیار دفاع کرد.
سالک ابراز داشت: اگر تاریخ گذشته را مطالعه کنیم میبینیم که همیشه عدهای قلم به مزد، در داخل کشور تاریخهای انقلاب را منحرف کردند و این جریان از زمان شیخ فضلالله نوری و آیتالله کاشانی و شهید مدرس فعال بودند و در زمان امام خمینی (ره) هم افرادی سعی داشتند که مسیر را منحرف کنند.
فرمانده سپاه پاسداران اصفهان در سال ۵۸ تصریح کرد: این افراد گاهی با کتابت کار خود را پیش میبرند که مقام معظم رهبری نسبت به آن هشدار دادند که مراقب باشیم حفظ دستاوردهای انقلاب در مسیر انحراف قرار نگیرد.
تغییر ساختمانها با هدف تطهیر افراد و تحریف تاریخ
وی ادامه داد: اخیراً دیدند شاید در تاریخ نمیتوانند دستی ببرند چون فیلم و اسناد آن موجود است بنابراین به تغییر ساختمانها دست زدند.

سالک خاطرنشان کرد: وقتی از چارچوب زیبای گلستان شهدا اصفهان وارد میشویم، در سمت راست شهید آیتالله اشرفی اصفهانی، شهید آیتالله شمسآبادی و مقابل خود شهدای کردستان و شهید میثمیها و… را میبینیم.
نماینده سابق اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر این ساختار و فاصله انداختن میان عادت مردم، مشکلاتی را از نظر فکری به وجود میآورد، خود به خود هنگامی که مردم به مزار آیتالله شمسآبادی میروند میپرسند که چرا و به دست چه کسی ایشان به شهادت رسیدند.
وی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم که این اتفاقات رخ دهد و حتی این ساختمانها میراث فرهنگی ما هستند و نباید ضربه بخورد؛ توسعه دادن گلستان شهدا عالی است اما بنیاد شهید، میراث فرهنگی و شهرداری و مسؤولان مربوطه باید به این مسائل دقت کنند.
انتهای پیام/ فارس
برچسبها: احمد سالک, بنیاد شهید اصفهان, سید مهدی هاشمی, گلستان شهدا
مطالب مرتبط