ندای اصفهان- مریم امینی (عضو گروه تبلیغ نوین ریان)
در روزهای پرخاطره دهه فجر انقلاب اسلامی هستیم. روزهایی که با رهبری معمار کبیر انقلاب، ایرانیان به پشتوانه فرهنگ اسلامی از دست طاغوت رهایی پیدا کردند.
انقلاب اسلامی ایران به اذعان کارشناسان یک انقلاب تمام فرهنگی است که برای پیروزی از مسیر فرهنگ گذر کرد و از محصولات فرهنگی بهره گرفت و با غلبه و استقرارش تاثیری شگرف در عرصه فرهنگ گذاشت.
حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در سخنان خود اهمیت فرهنگ را چنین بیان کردند: «اساساً فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد، و با انحراف فرهنگ، هر چند جامعه در بعدهای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند باشد، ولی پوچ و میان تهی است. اگر ما وابستگی فرهنگی داشته باشیم، دنبالش وابستگی اقتصادی هم هست، وابستگی اجتماعی هم هست، سیاسی هم هست، همه اینها هست.»
بنابراین حضرت امام (ره) تنها راه نجات کشور از وابستگی در تمامی زمینه ها را، عدم وابستگی فرهنگی می دانستند و در واقع هم همین طور است. اگر خواهان استقلال در اقتصاد در کشورمان هستیم، باید در فرهنگ مستقل شویم. حتی اگر در جامعه کوچک یعنی خانواده بخواهیم، خانواده ای اثرگذار و مستقل، نه اثرپذیر و وابسته داشته باشیم؛ باید برای فرهنگ در خانواده برنامه ریزی داشته باشیم.
در این بین انتخاب و نوع میزان مصرف محصولات فرهنگی نقش مهمی دارد.
در درجه اول باید انتخاب ها آزادانه و آگاهانه باشد حتی مثلا در انتخاب یک اپلیکیشن بازی که برای کودکان دانلود و استفاده می شود.
بسیاری از بازی هایی که توسط دشمنان اسلام و انقلاب تهیه میشود حاوی آسیب هایی است که به شکل ناخودآگاه به ذهن فرزندان منتقل می شود، اما در مقابل میتوان بازی هایی را دانلود و نصب نمود که فرهنگ اسلامی و استقلال و عزت را به کودکان منتقل میکند.
امام خمینی (ره) درباره اهمیت فرهنگ در اصلاح جامعه فرمودند: «راه اصلاح یک مملکتی {اصلاح} فرهنگ آن مملکت است. اصلاح باید از فرهنگ شروع شود. استقلال و موجودیت هر جامعه از استقلال فرهنگ آن نشأت می گیرد.»
اگر بخواهیم این مساله را در جامعه کوچک خانواده پیاده سازی کنیم باید با محصولات فرهنگی متناسب با فرهنگ اسلام و ایران آشتی کرده و بهره ببریم.
متاسفانه بسیاری از خانواده ها اکنون از نظر اقتصادی و معیشت در شرایط سختی به سر می برند که معلول خنجرهای متعدد بر اقتصاد کشور از جمله بی تدبیری های دولت، شرایط کرونایی و اقدامات دشمن است؛ محصولات فرهنگی و داشتن بینش و سواد انتخاب آن ها میتواند به مرور منجی این شرایط دشوار شود و خانواده ها را بند چه کنم ها رهایی بخشد.
فرهنگ هایی که میتواند از دل محصولات فرهنگی به قلب خانواده ها نفوذ کند، از این قرار است:
– فرهنگ خودکفایی، به جای چشم به بیگانه دوختن
– فرهنگ تولید کننده بودن، به جای مصرف گرایی
– فرهنگ مشارکت فرزندان در اقتصاد خانواده، به جای راحت طلبی و یا بیگاری کشیدن
– و . . .
برخی محصولات فرهنگی که میتوانند فرهنگ های کاذب یا راستین را به افراد خانواده القا کنند، از این قرار است:
– محصولات بصری همچون فیلم، سینما، تلویزیون
– محصولات مکتوب همچون کتاب، مجله، روزنامه
– محصولات مرتبط با کودکان و نوجوانان همچون بازی ها، نوشت افزارها، فیلم ها و…
– محصولات شنیداری همچون موسیقی ها
– محصولات حوزه هنرهای تجسمی هچون مجسمه ها، لوازم تزئینی و…
و بسیاری محصولات دیگر.
به امید روزی که معضلات فرهنگی و اقتصادی از عرصه زندگی خانواده ها رخت ببندد و این مهم جز با داشتن آگاهی های فرهنگی در انتخاب و استفاده از محصولات فرهنگی میسر نمی شود.
انتهای پیام/
برچسبها: امام خمینی, انقلاب اسلامی, دهه فجر, فرهنگ, مریم امینی
مطالب مرتبط