ندای اصفهان- ملک رئیسی
این روزها هوای برخی از شهرهای بزرگ با وجود تعطیلی مدارس و دانشگاهها و برگزاری کلاسهای آنلاین و همچنین دورکاری بسیاری از کارمندان و محدودیتهای ترددی به خاطر کرونا همچنان آلوده است. طبق گفتههای مسئولان و گزارشهایی هم که در چند روز اخیر به چاپ رسیده(+)، مشخص شده که پای مازوتهایی که به دلیل تحریمها به فروش نرفته در میان است. مازوتهایی که به دلیل پر شدن انبارها در کورهها و نیروگاهها به جای گاز در حال سوختن است. مازوتهای که متاسفانه میزان زیادی از آلودگی را تولید میکند.
بله، علاوه بر کرونا، کمبود گاز، برق و گرانی، شاهد بروز مشکل آلودگی هوا که هر ساله زمستان به وجود میآید هستیم. امسال نیز پر رنگتر از هر سال حاضری خود را در دفتر مشکلات زده است. در حیرتم! اگر تمامی مراکز آموزشی، دولتی و خصوصی باز بودند، همچنین دانشآموزان و دانشجویان به واسطه سرویس مدارس، بر سر کلاس درس حاضر میشدند، بر سر ملت مظلوم چه میآمد؟! با اینکه درحالحاضر، تنها ۵ درصد از واحدهای آموزشی باز است.
برخود لازم دانستم از استاندار تهران تشکر نمایم که به صراحت فرمودند: «عدم استفاده از سوخت مازوت در تمامی صنایع استان توسط محیط زیست استان بررسی شد و هیچ صنعت، کارگاه و نیروگاهی در شعاع ۱۰۰ کیلومتری استان از سوخت مازوت استفاده نمیکنند». فقط به نظر شما ارزش سلامت ساکنین تهران از اهالی قم بالاتر است؟ مسئولین کشور تنها یک سوال را جواب دهید، تکلیف اهالی بقیه استانها چیست؟ مدیران محترم، کم کم ملت خفه میشوند و ملتی نمیماند که شما برای آنها سروری کنید. درنتیجه، آنچه منجر به آلودگی هوا است، وسایل نقلیه و مسافرتهای نرفته شهروندان نیست؛ بلکه سیاستهای دولتمردانی است که مجوز استفاده از مازوت، این آلاینده را در کورههای صنایع صادر کرده اند.

مسئولین بد نیست به سیره و روش زنبور عسل کمی دقت کنید. زنبور عسل میتواند فقط برای رفع گرسنگی و تامین نیازش کار کند، با چند روز تلاش می تواند تمام غذای طول عمرش را تهیه نماید، اما او به کار و فعالیت اهمیت داده و هر روز به تولید عسل می پردازد. عسلی برای خودش و همین طور مصارف دارویی بشر دو پا تولید می کند. می توان گفت تنها به فکر تولید بودن با روش از بین بردن ریه خود و دیگران، راهکار مشکلات جامعه ایرانی اسلامی نیست.
آری، مکتب جاودان اسلام، اوج عظمت و عزت هر فرد را در گرو فعالیت و کار و تلاش مستمر میداند. کار و تلاشی که به زندگی افراد صدمهای وارد ننماید. از این قبیل آموزه ها در قرآن کریم فراوان به چشم میخورد. ارزش دادن به تلاش و فعالیت روزانه جهت خدمات رسانی به جامعه اسلامی در سازندگی جامعه بسیار مؤثر است. داشتن وجدان کاری مسئولین جهت رفع نیاز مردم بسیار ضروری است. یکی از آیاتی که دارای نکات بسیار مهمی برای جامعه و خصوصا مسئولین است و اگر صاحبان قدرت و ثروت به آن توجه کنند رویه آنها متفاوت خواهد شد، آیه 188 سوره آل عمران است.
خداوند در این آیه شریفه می فرماید: «لا تَحْسَبَنَّ الَّذينَ يَفْرَحُونَ بِما أَتَوْا وَ يُحِبُّونَ أَنْ يُحْمَدُوا بِما لَمْ يَفْعَلُوا فَلا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفازَةٍ مِنَ الْعَذابِ وَ لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ»، آنان را كه از كارهايى كه كردهاند شادمان شدهاند، و دوست دارند به سبب كارهاى ناكرده خويش هم مورد ستايش قرار گيرند، مپندار كه در پناهگاهى دور از عذاب خدا باشند. برايشان عذابى دردآور مهياست.
تفریحی عمل کردن مسئولین، دل بخواهی عمل کردن ها، حب و بغضی عمل کردن، قدرت را همانند یک اسباب بازی دیدن که برایشان جنبه سرگرمی دارد، از آفاتی است که کمابیش در بین برخی از مسئولین دیده میشود.
قرآن کریم راهنمای بشریت، شاخص هایی برای مسئولین بیان نموده اند. امانتداری، بهره گیری از امکانات، ایمان، علم و تخصص و از همه مهمتر اهلیت از جمله این شاخص ها است. از همین رو خداوند در سوره نساء، آیه ۵۸ میفرماید: إِنَّ اللهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا؛ براستی خدا فرمان میدهد تا امانات را به اهل آن سپارید. نه تنها در این آیه بلکه، در آیات متعددی به اهلیت اشاره نموده اند.
امام خمینی(رحمه الله علیه) نیز که تنها تصویری از ایشان بر روی دیوار سازمانها نصب شده، بر این نکته تاکید مینمایند و بزرگ ترین آفات یک نظام را، عدم رعایت اهلیتها در مدیریت بیان نمودند. در ادامه بیانات این بزگوار این چنین بیان شده که اگر افرادی بر سر کار باشد که شایستگی و کفایت لازم را برای ادارۀ امور نداشته باشد، در اقامۀ حق کوتاهی نموده و سیره و سنّت پیامبر را به تعطیلی می کشاند.
مسئولین، در مسیر عمل به فرامین قرآن کوشش نموده، فرهنگ قرآنی را سرلوحه رفتار خود قرار دهید تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.
انتهای پیام/
برچسبها: آلودگی هوا, ملک رئیسی
مطالب مرتبط