خواص عسل به گوش همه ما خورده است و شاید این خواص باعث شده اند ما با تمایل بیشتری این ماده غذایی را مصرف کنیم.
عَسَل که به عنوان “انگبین” نیز شناخته میشود ماده ای شیرین و گران بهاست که توسط زنبور عسل تولید میشود.
عسل از کندوی زنبورهای وحشی یا اهلی برداشت می شود که به این کار “زنبورداری” می گویند، اما روش تهیه آن بسیار جالب و شگفت انگیز است.
زنبور عسل شهد گل ها و گیاهان را جمع آوری میکند. این شهدها با آنزیم های موجود در شکم زنبور ترکیب شده و سپس آن ها را بالا آورده و داخل کندو ذخیره میکند.
عسل در قرن شانزدهم میلادی پیش از آنکه شکر در دسترس همگان باشد، بهعنوان مادهای شیرینکننده استفاده میشد.
عسل ها بر اساس شهد گیاهی که از آن تهیه شده اند، دسته بندی میشوند.
خواص عسل ها بسته به نوع آن ها کمی با هم فرق دارند ولی جالب است بدانید که از گذشته از خواص درمانی عسل برای از بین بردن عفونت و میکروب ها استفاده میشده است.
به نقل از صاحب نیوز:
بهترین عسل عسلی است که زنبور آن هم زیستی طبیعی و بدون دخالت انسان داشته باشد. به عبارتی زنبور از شهد گلها و گیاهان طبیعی بدون دخالت عامل خارجی تغذیه کند. با این حال عسلی که زنبور آن را زنبورداران پرورش میدهند و آن را در کندوها نگهداری میکنند نیز عسل خوب محسوب میشود.
روش تهیه عسل نامرغوب
شاید اگر شما نیز با روش تهیه این عسل آشنا شوید، تشخیص عسل طبیعی از تقلبی برای شما آسانتر شود.
روش اول: در این روش به جای تغذیه و شهدهای طبیعی به زنبور عسل، غذاهای مصنوعی به زنبور خورانده میشود. با این وجود همچنان فرآیند تهیه عسل طبیعی بوده و زنبور عسل در آن دخیل است.
روش دوم: در این روش تهیه عسل، زنبور و زنبوردار دخالتی ندارند و این افراد سودجو هستند که با افزودن مواد شیرین مانند شیره، آب قند و آب میوه به عسل مرغوب، کیفیت آن را از بین میبرند.
روش سوم: تهیه شهد از مواد گلوگزی که شبیه به عسل است ولی 100 درصد مصنوعی است.
برای این محصول مغذی خواص بیشماری بیان شده است که در اینجا به برخی از آن ها به طور مختصر اشاره میکنیم:
یکی از مهم ترین خواص عسل درمان سرفه های ناشی از سرماخوردگی میباشد.
تحقیقات نشان می دهد عسل مانند مادهی اصلی در داروهای درمان سرفه، در بهبود سرفه و مشکلات تنفسی ناشی از عفونت دستگاه تنفسی بسیار مؤثر است.
برای این منظور مخلوط نصف قاشق مرباخوری دارچین و یک قاشق مرباخوری عسل را روزی ۲ یا ۳ بار مصرف کنید.
عسل، یک انرژی بخش سریع و سالم برای بدن است. این ماده برای افرادی که به دنبال افزایش توان جسمی خود هستند، بسیار مناسب است.
مصرف عسل به عنوان وعده صبحانه خصوصا به ورزشکاران توصیه می شود.
عسل هضم و جذب غذا را بهبود می بخشد و برای ناراحتی های مزمن و عفونی روده ها مثل يبوست، زخم اثنی العشر مناسب است.
از دیگر خواص عسل کمک به بهبود مری و کاهش علائم سوزش سر دل است. این ماده مغذی میتواند در درمان رفلاکس معده نیز مؤثر باشد.
التیام زخم یکی دیگر از فواید عسل است که بیش از هزاران سال مردم کشور های مختلف از آن سود می برده اند.
عسل باعث بهبود زخم ها می شود، باکتری ها را می کشد و pH زخم را کاهش می دهد.
برای درمان زخم های موضعی کافیست با گاز استریل حاوی عسل روی زخم را بپوشانید و شب آن را بردارید.
از دیگر خواص عسل داشتن مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که برای سلامت قلب مفید می باشد.
رادیکال های آزاد به روند پیری و همچنین به توسعه بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی کمک می کنند.
تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول ها در عسل ممکن است در جلوگیری از بیماری های قلبی مؤثر عمل کند.
یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در سلامتی انسان، سیستم ایمنی بدن اوست. در واقع این قسمت از بدن است که آن را در برابر بیماریها محافظت میکند.
مصرف عسل به صورت منظم به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضدعفونی کننده میتواند سیستم ایمنی افراد را به خوبی تقویت کند.
ترکیبات پلی فنولی موجود در عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و از بسیاری از سرطانها پیشگیری میکند.
یکی از خواص عسل، خاصیت ضد التهابی است که آن را به یکی از بهترین مواد غذایی درمان کننده سرطان تبدیل کرده است.
عسل دارای خواص ضد قارچی، ضد التهابی و ضد باکتریایی است که برای درمان مشکلات پوست سر بسیار مناسب است.
برای بهرهمندی بیشتر از این خواص عسل کافیست عسل را با آب گرم رقیق کنید و آن را به کمک مقداری پنبه به پوست سر خود بزنید.
این کار باعث مرطوب شدن و حالت گیری بسیار خوب موی شما خواهد شد.
عسل طبیعی حاوی آنزیمی به نام گلوکز اکسیداز است که به پاکسازی زخم کمک میکند. در واقع عسل مایع ترشح شده از زخم را خشک میکند.
از دیگر خواص عسل مقادیر بالای قند طبیعی موجود در آن است که میزان رشد میکروارگانیزم ها را به حداقل می رساند.
همانطور که در بالا مشاهده کردید، عسل دارای خواص بسیاری است و می تواند در انواع بیماری ها به کمک شما بیاید؛ اما موردی که قبل از هرچیز باید به آن توجه داشته باشید نحوه تهیه عسل می باشد که باید از صحت طبیعی بودن آن اطمینان حاصل نمایید چراکه بسیاری از فروشگاه های محصولات طبیعی، عسل های تقلبی را بعنوان عسل طبیعی معرفی می کنند و پیشنهاد ما برای جلوگیری از سودجویان بازار ، مطالعه مقاله خرید عسل است که به شما کمک می کند بتوانید خرید مطمئن تر و با کیفیت تری را تجربه کنید.
منبع: فروشگاه اینترنتی رزسا – rozstore.com
انتهای پیام/