سیده مرضیه شفاپور در گفتوگو با خبرنگار ندای اصفهان، در خصوص اهداف خود در جهت بازگرداندن هویت ملی ایرانی به صنعت پوشاک اظهار کرد: میخواهم هویت ملی ایرانی که از زمانهای گذشته بوده و بسیاری آن را به فراموشی سپردهاند را بازسازی کنم و با این هدف در تمام استانهای کشور فعالیتهای هنرِ دست مانند رو دوزی، سوزن دوزی، برش در لباس و رنگهایی که در لباس اقوام به کار رفته را مدنظر قرار دادم زیرا هنر دست و لباس اقوام پیشینه تاریخی دارد و یک فرهنگ غنی در پشت هر کدام از آنها نهفته است.
وی افزود: در حال جمع آوری اطلاعات جامع و کامل در مورد لباسهای اقوام هستیم تا یک موزه به این موضوع اختصاص دهیم تا پیشینه تاریخی ایرانی زنده شود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ادامه داد: در گذشتهها ایران، مصر و رم سه کشور متمدن دنیا در حوزه صنعت پوشاک بودند و ایران تنها کشوری بود که پوشاک آن از لحاظ حجاب و تنوع در رنگ آمیزی شهره خاص و عام بود. تمام دوخت و دوزهای به کار رفته در لباس ایرانی گویای اندیشه غنی بود.
وی افزود: متاسفانه با رواج پوشاک غربی لباس اقوام برای نسل جوان زیبایی خود را از دست داده و با هدف تلفیق بخش سنت با مدرنیته در پوشاک به سمت پوشاک تلفیقی میرویم که طراحان آنچه در لباس اقوام گذشتگان است را با سلیقه جوانان امروز هماهنگ کنند و با فرهنگسازی مردم را تشویق به استفاده از لباسهای ایرانی کنیم.
شفاپور بیان کرد: پوشاک ایرانی در دوران گذشته به عنوان لباس فاخر در دنیا شناخته شده است. از گذشته تا کنون الیاف و رنگ مورد استفاده در لباس ایرانیان طبیعی بوده که نه تنها به سلامت افراد توجه داشته به محیط زیست نیز آسیب نمیرساند. پارچهها و چرم ایرانی یکی از مواد اصلی مورد استقبال کشورهای دیگر در صنعت پوشاک است.
وی با اشاره به اینکه صنعت پوشاک را عنوان دومین آلوده کننده محیط زیست نام میبرند و آمار بیانگر این است که پارچههای غیرطبیعی به سلامت انسان آسیب میرساند، گفت: پوشاک غیر طبیعی به محیط زیست آسیب میزند این صنعت توانایی ارزآوری بالایی برای کشور دارد. باید با تکیه برتوانمندی استانها پوشاک ایرانی را به دنیا نشان دهیم به سمت مد پایدار حرکت کنیم و مواد مورد استفاده در صنعت پوشاک را بازیافت کنیم. با حفظ محیط زیست سلامت خود و نسل آیندگان را تضمین کنیم از طرفی مد پایدار از سوی یک طراح اصفهانی با نام آفاق امیریان عنوان شده است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تاکید بر اینکه با برگزاری جشنوارههای بین المللی پوشاک در استانهای مختلف نگاه تمرکززدایی داشته باشیم، افزود: معمولاً جشنوارههای بین المللی در پایتخت کشورها انجام میشود زیرا ظرفیت طراحان و تولید کنندگان در آنجا بیشتر است اما من با هدف تمرکز زدایی به ظرفیت استانها توجه ویژه دارم تا با عناوین جشنوارههای مختلف صنعت مد و پوشاک استانها در معرض دید عموم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه ایده لباس مفهومی با هدف تلفیق سنت و مدرنیته صورت گرفته افزود: به دلیل اینکه در رنگ و پارچه اقوام متعدد ایران تنوع بسیار دیده میشود ذهن ما را به سمت جشنواره مفهومی برد تا هرساله به اقوام یک استان توجه ویژه داشته باشیم.

شفاپور ادامه داد: سال اول جشنواره لباس مفهومی را در استان سیستان و بلوچستان منطقه مکران انجام شد در نتیجه سوزن دوزهای این استان را جمع آوری کرده و با حمایت مادی و معنوی برای آنها شغل ایجاد کردیم. در حال حاضر نیز با تلفیق سنت و مدرنیته لباسها با سوزن دوزی استان سیستان و بلوچستان به برندهای معتبر دنیا صادر میشود.
وی گفت: در سال دوم جشنواره لباس مفهومی خراسان شمالی و گلستان را به دلیل تنوع رنگ در لباسها اقوام این استانها و اینکه گلستان در کاشت پنبه در کشور رتبه اول را درارد در نظر گرفتیم. طراحان با کمک از معماری و المانهای گذشتگان این دو استان هشت هزار اثر طراحی کردند که از آثار به وجود آمده در کیف و کفش و روسری و جواهرآلات استفاده شد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور اضافه کرد: استان اصفهان قطب نساجی کشور است به همین دلیل سه رویداد مهم را برای این استان در نظر گرفتهایم که مورد استقبال مدیران ارشد استان قرار گرفت و بخش خصوصی نیز به عنوان اسپانسر برگزار کننده جشنوارهها با ما همکاری خواهند کرد.
انتهای پیام/
برچسبها: آفاق امیری, پوشاک, سید مرضیه شفاپور, سیستان و بلوچستان, لباس
مطالب مرتبط