ندای اصفهان- زهرا نقدعلی
چند سال قبل با آغاز یک حرکت خودجوش مردمی، ناگهان کل ایران مجلس تلاوت قرآن کریم شد. مراکز استان ها و شهرستان ها با اعلام مکانی رسمی از مردم خواستند تا هر روز ماه رمضان برای حضور در کرسی تلاوت و جزء خوانی جمع شوند که مورد استقبال بسیاری قرار گرفت. تا جایی که بسیاری معتقدند چند سالی است دیگر، کرسی جزء خوانی قرآن در ماه رمضان به یک رسم اجتماعی و مناسک و حتی شعائر دینی تبدیل شده است. اجتماعی که برای تلاوت کلام خدا در یک مکان مقدس همانند امامزادهها، مصلی یا مساجد جامع هر شهر جمع می شوند و به دنبال نزدیکی با قرآن هستند.
شاید جرقه این مراسم خودجوش با بیانات رهبری و تعریف ایشان از این مراسم شعله ور شد و حرارت آن قلوب بسیاری را در برگرفت اما باید اذعان کرد این مراسم به یک پدیده نوظهور اجتماعی با موضوع انس با قرآن کریم تبدیل گردید. در حقیقت ما شاهد پیدایش یک حرکت جمعی با موضوع قرآن در ماه مبارک رمضان هستیم. نکته جالب آمارهایی است که میتوان به آن استناد کرد؛ بنابر گزارش های موجود، فرآیند جرایم در ماه مبارک رمضان بسیار کاهش می یابد. این گزارشات تاکید دارد یکی از عوامل اجتماعی کاهش جرایم، پیوند قلب های مردم با معارف دینی از جمله روزه و تلاوت قرآن است.
گزارش های بسیاری تاکید دارد که در ایام قدر آمار جرائم در وضعیت بسیار پایین تری نسبت به روزهای عادی خود قرار می گیرد و می توان گفت روز قدر در کشور شاهد امن ترین و قانونمندترین روز سال هستیم. حقیقت هم همین است. مهمترین دستاورد نزدیکی جامعه به قرآن، امنیت و بهبود وضعیت قانونگذاری جامعه است. انسان در وضعیت شنیدن و یا تلاوت قرآن خود را مخاطب کلام خدا و بهتر است گفت “امر الهی” قرار می دهد و معمولا این مخاطب قرار دادن تاثیرات فراوانی دارد.
همینکه انسان خدای خود را حاضر و ناظر می داند عامل نهی از بسیاری کارهای شر و غیر اخلاقی است. باید ابراز داشت یکی از دلایلی که ماه رمضان به امن ترین ماه سال تبدیل شده، انس اجتماعی با کلام خدا است. توجه بسیاری به قرآن است و مراسمات بسیاری از کرسی های تلاوت و حفظ برگزار می شود. روح اجتماعی پذیرای قرآن است. برای همین اهمیت فراوانی دارد برای حفظ این روح اجتماعی مساله ترویج قرآن دستور کار همه ی نهادها یا مراکز فرهنگی کشور قرار بگیرد.
یکی از اقداماتی که می تواند به ترویج فرهنگ قرآنی کمک کند، تلاوت و شنیدن قرآن با صدای خوب است. روایت های بسیاری است که افراد مختلف با شنیدن صوت پیامبر مسلمان شدند و زندگی شان دگرگون شده است. چرا دور برویم! عصر امروز ما نیز شاهد این ادعاست. مطالب و گزارش های مختلفی منتشر شده که اشخاصی با شنیدن قرآن حس خوبی پیدا کردند و با جستجو برای چرایی دست یابی به چنین حسی، تصمیم گرفتند مسلمان شوند.
حقیقت هم این است که اولین وسیله ترویج قرآن، بیان و ابراز آن در کلام و استمرار این ابراز در قامت “تلاوت” است.
انتهای پیام/
برچسبها: آمار, روزه, زهرا نقدعلی, قرآن, مسلمان
مطالب مرتبط